A Térdre Magyar egy felekezetek és diákszervezetek közötti mozgalom, amelynek célja egy olyan imaközösség megteremtése ahol lelkes fiatalok viszik Isten elé hazájuk jelenét és jövőjét. Az események szervezésében részt vesz többek között a MEKDSZ, a FÉK és a Budapesti Baptista Ifimisszió is.

"Bizony, bizony mondom nektek: bármit kértek majd nevemben az Atyától, megadja nektek. Mindeddig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek és kaptok, hogy örömötök teljes legyen." (Jn:16:23-24 )

Mint ahogy minden missziónak, így a Térdre Magyarnak is van víziója. Jelen esetben keresztény fiatalok imaharcosokká növekedve kérik Istent, hogy munkálkodjon városukban, hazájukban. A szervezett alkalmakon az imáé a főszerep, de ezen felül fontosak még a személyes élmények, a buzdítás és a bizonyságtételek is. Olyan lelki töltetet ad egy ilyen közös együttlét, amely tovább él a jelenlévő emberek lelkében és az érintett témákat otthon, egyedül vagy a családtagokkal is Isten elé tudják vinni.

Így teljesülhet ki a mozgalom két fontos célkitűzése: az egyéni lelki fejlődés és az evangelizáció. Szintén jó megtapasztalni egy-egy ilyen eseményen a kereszténységben meglevő egységünket, hiszen az ima alkalmakon nem az idegenség érzése dominál, hanem a Krisztusban való egységünk és a közös szív megélése.

A Térdre Magyar mozgalom hangsúlya azon van, hogy mennyire érzik az egyének személyes ügyüknek Hazájuk sorsát – a résztvevők számától függetlenül. Amennyiben szeretnél részt venni a közös alkalmakon, vagy ha otthon szeretnél imádkozni ezzel a szándékkal, akkor kattints a csoportunkra!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú