A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2015. január 18-25. között újra imahetet hirdet a Krisztus-hívők egységéért. A témát brazil keresztény testvéreink dolgozták ki, mottója Jézus kérése a szamáriai asszonyhoz: "Adj innom!" (Jn 4,7)

Egy hosszú út, többnapi gyaloglás, perzselő napsütés, fáradtság… Gondolj csak bele, mennyire jólesik ilyenkor egy kis víz. Krisztus emberré lett közöttünk és képes volt arra, hogy segítséget kérjen a szamáriai asszonytól, egy bűnös embertől, hogy aztán Ő is segíteni tudjon rajta. Te hagyod, hogy Jézus megszólítson? Meghallod Őt? Elfogadod, amit adni szeretne neked?

„Bárki, aki ebből a vízből iszik, visszatér ide” – tartja egy brazil közmondás, amely akkor hangzik el, ha egy látogató épp távozik. Egy frissítő pohár víz, vagy tea, kávé az elfogadás, az együttélés jele. A javak megosztását jelenti Brazília minden területén. Vegyünk példát róluk mi is. Legyünk egységben egymással, egységben Krisztussal!

Az Ökumenikus imahét országos megnyitó istentisztelete 2015. január 18-án 19 órakor kezdődik a Szent István Bazilikában.

A gödöllői program:

•  19. hétfő - Református templom
    Hugyecz János plébános
    (utána: szeretetvendégség!)

•  20. kedd - Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika
    Albert Gábor evangélikus lelkész

•  21. szerda - Görögkatolikus templom
   Lőrik Levente baptista lelkész

•  22. csütörtök - Premontrei templom
   Balogh Tamás református lelkész

•  23. péntek - Evangélikus templom
   Turai János plébános

•  24. szombat - Szentháromság templom
   Tar Zoltán református lelkész
   (utána: szeretetvendégség!)

Az istentiszteletek 18 órakor kezdődnek!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú