2014. Jul 24.

Igazából Mennyország

E-mail Nyomtatás PDF

Ritka az, amikor azt mondom egy könyvre, hogy ha lett volna lehetőségem, egy ültő helyemben elolvastam volna. Most egy ilyen könyvről szeretnék írni.

Kíváncsi voltam, hogy mit rejt magában ez a könyv; mitől olyan nagy sikerű a nagy Amerikában, és miért veszik nálunk is egyre többen.

Elolvasva Colton Burpo történetét, semmit csúsztatást nem találtam benne. Egyszerűen nem lehet nem hinni ennek a 4 éves kisfiúnak. Óvónőként dolgozom, ilyen korú gyermekek között, és tudom, hogy mikor füllentenek, és mikor mondanak igazat. Ez a kisfiú nem hazudik.

Ha érdekel, hogy milyen helyet készített számunkra a szerető Isten, akkor nagyon tudom ajánlani ezt a könyvet. Ha elolvasod, te is látni fogod, hogy még olyannak is érdemes kölcsönadni ezt a könyvet, aki nem hisz Istenben, mert ennek elolvasása után rendesen el fog bizonytalanodni.

És íme a könyvajánló a netről:

Az "Igazából mennyország" az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere, 2010 novembere óta vezeti az amerikai sikerlistákat. Nemcsak azért, mert egy tüneményesen megírt történet, hanem mert Colton Burpo, a klinikai halálon átesett kisfiú esete a szkeptikusokat is elbizonytalanította, a viták megtöltötték a sajtót, hírtelevíziók is foglalkoztak vele.
Egy négyéves kisfiúnak műtét közben leállt a szíve, de az orvosoknak sikerült újraéleszteniük. Amikor magához tért, csupa olyasmiről kezdett mesélni, amiről valójában nem is tudhatott. A mennyországban járt, és arról beszélt, hogy lenézett az orvosra, aki operálta, és látta a várószobában imádkozó apját is. A családja nem tudta, mit gondoljon, de a kisfiú megdönthetetlennek látszó bizonyítékokkal állt elő. Elárulta, hogy találkozott meg sem született nővérével, akiről senki sem tett említést neki. Találkozott dédapjával, aki születése előtt harminc évvel halt meg, a beszélgetéseikből pedig olyan részletek derültek ki, amelyekről senkitől sem tudhatott. Colton leírja a lovat, amit csak Jézus tud megülni, mesél arról, milyen "igazááán nagy" Isten és a trónusa, és hogy a Szentlélek hogyan "bocsát le fentről erőt", hogy segítsen rajtunk. A történet, amelyet édesapja mond el, de gyakran Colton saját szavaival, megindítóan egyszerű üzenetet hordoz arról, hogy a mennyország valóban létezik. És arról, hogy az embereknek fel kell készülniük a végső összecsapásra."
A(z) Igazából mennyország Könyv szerzője Todd Burpo, Lynn Vincent.

 

Itt vagy :  Címlap Kultúra Ajánló Igazából Mennyország