Az elmúlt hétvégén megrendezére került az idei év első képzése a KözösPont önkénteseinek. A három nap témája és célja a „kápé” öntudat megteremtése volt. De mi is ez tulajdonképpen?

Katolikusok, reformátusok, evangélikusok, baptisták és még sorolhatnám. Megannyi felekezet, még több szokás, legalább egy biztos közöspont, Krisztus. Az Egyetemes, a Megváltó, aki egybetartja és megtartja az egyházakat.

“Kérlek azért titeket én, aki fogoly vagyok az Úrban, hogy járjatok elhívatásotokhoz méltón, amellyel elhívattatok, teljes alázatossággal és szelídséggel, türelemmel, viseljétek el egymást szeretetben, és igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékében. Egy a test, és egy a Lélek, mint ahogy egy reménységre szól elhívásotok is. Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség. Egy az Istene és Atyja mindeneknek, aki mindenek felett van, mindent áthat, és mindenben jelen van.” /Ef.4,1-6/

Elsősorban tehát Krisztus munkálkodik a felekezetek közötti korlátok ledöntésében és így azoknak a fiataloknak a szívében is, akik idén is nekivágnak a nagy kalandnak és sátrukat a hátukra véve "csapatják" a fesztivál missziót. Nem kell ehhez más, csak az isteni szeretet megtapasztalása és az elhívas, küldetéstudat arra, ami mindannyiunk feladata.

„Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig.” /Mt 28,19-20/

Tehát Jézus utolsó parancsa szellemében került megrendezésre az idei év első "kápé" képzése. A katolikus, református, evangélikus papoknak/pásztoroknak/atyáknak és a többi szervezőnek, szolgálónak hála, sikerült elültetniük bennünk egy magot. Mindannyian várjuk, hogy mivé fog fejlődni az elkövetlkező két képzés során. Hiszem, hogy áldás lesz nekünk önkénteseknek és a sátrunkba betérőknek egyaránt.

Ha téged is érdekel a fesztiválmisszió, de az idei jelentkezésről már lecsúsztál, akkor a jövő évi toborzás neked fog szólni! Addig pedig szerettel várunk sátrunkba Fishing on Orfűn, Hegyalján, VOLTon és SZIN-en.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú