Idén 32. alkalommal került megrendezésre az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó. A programra szép számmal látogattak el hazánk területéről, de határon túlról is fiatalok. Találkozhattunk „ős-szalókosokkal” és új érdeklődőkkel egyaránt. A találkozó idei mottója, mindössze két szó. ,,Rád építek”.

Két szó, amiben sok minden benne van, és a mögöttes tartalmak tekintetében is töprengésre ad okot. Építhetnek-e rám/ ránk? Készek vagyunk-e betölteni hivatásunkat, feladatainkat? Homokra építünk házat vagy sziklára? A találkozó 2012.július 16-án vette kezdetét. A hagyományokhoz híven dr. Kerényi Lajos nyitógondolataival indult útjára a programsorozat. A program felépítése hasonló volt az eddigi évekhez.

A napot közös reggeli imával kezdték a korán ébredők, az előadásokat kiscsoportos feldolgozások követték, esténként közös szentmisén vettek részt a találkozó tagjai, ezek után pedig könnyedebb programsávok váltották egymást, egy koncert vagy misztériumjáték keretében. Kiemelkedik a lelkigyakorlatból a pénteki és a szombati nap. Pénteken az elmélyülésé és a bűnbánaté volt a főszerep. Pénteken elzarándokoltunk egy közeli hegyhez, ahol dr. Beer Miklós püspök prezentálásában hallhattunk beszédet. Délután és kora este rengeteg atya várta a lélekben tisztulni vágyókat. Szombaton a fesztiválé volt a főszerep. Meglátogatott minket a Shalom közösség, akik brazil táncokkal mozgatták meg a tömeget. Zenélt nekünk a Crux együttes és Borka Zsolt zenekara.

Délutánonként fakultatív lehetőségként látogathatók voltak a barlanglakások, lehetőségük volt a résztvevőknek kézműveskedésre és gitáros énekek tanulására. A tábor bejáratánál sátrakban várták az érdeklődőket különféle szerzetesrendek. Találkozhattunk Szent Ferenc Kisnővéreivel, Domonkos nővérekkel, szaléziakkal, kamilliánus nővérekkel és sok más szerzetessel.

Az előadók sorában olyan neves személyeket köszönthettünk, mint Tornyai Gábor, dr. Téglásy Imre, dr. Magyar Balázs, dr. Ternyák Csaba és Palánki Ferenc. A szerdától vasárnapig tartó együttlét lehetőséget adott a hitbeli növekedésre, a másik megismerésére, kikapcsolódásra és szórakozásra egyaránt. A találkozó Facebook oldalán tájékozódhatunk az eseményekről, jövőre pedig minden újabb és régi érdeklődőt vár szeretettel a krisztusi korba lépő Egerszalóki Ifjúsági Találkozó.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú