Megjelent az új magyar Jézus film! A film Jézus történetét mutatja be modern, futurisztikus feldolgozásban a megkeresztelkedésétől egészen Pünkösdig.

Nem akarok, keresztényként azért túldicsérni egy filmet, mert én is keresztény vagyok. Azaz nem akarok elfogult lenni. A következő hangok szólaltak meg bennem a filmmel kapcsolatban:

• Videósként: vannak gyenge részek is a filmben. Szerencsére nem az egész, de akad giccsbe tolt kompozíciókból jó pár. Színészek, karakterek szerethetők.

• Az X és Y generáció határán szocializálódott emberként: tudom nem egyszerű egy filmet összerakni. De a mozgókép megjelenése óta annyi jó és rossz példát láttunk már. S most ezt nézve mégis meg kell kérdeznem, miért miért miért? Időnként saját paródiájává válik a film, sajnos a zseniális alapötlet kárára is. Kicsit felháborít, hogy ilyen bután akartak megszólítani.

• Keresztény fiatalként: Bár a moziplakát zseniális, az alapötlet már régóta váratott magára. S annyira jó, amit a legváratlanabb helyzetekben ad a film. Vegyes érzésekkel bennem mégis csak azt tudom elmondani, hogy jó, hogy elkészült ez a film, még ha néhol kicsit megmosolyogtató is (sci-fi hangulat?!). Mégis azt mondom, rá kell szánni azt a kis időt és megnézni. Nyilván nem egy Passió és nem egy Fegyvertelen katona. De kaphatunk is tőle.

Mi a film fő üzenete számunkra?

Nekünk is adaptálni kellene a Krisztusi történetet / tanítást a napjainkra. És bár nehéz feladat, de valljuk be, mi sem tudjuk ettől profibban csinálni. Ugyan ilyen gagyin vagyunk keresztények időnként mi is. Ugyanígy beleesünk a legtipikusabb közhelyekbe és hibákba. Van még min dolgozni. Sok sikert az alkotóknak és sok sikert nektek is.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú